2020-2021

2020


Door de coronacrisis heeft Doulce Memoire in 2020 geen concerten gegeven. De geplande uitvoeringen van de Johannes Passion werden doorgeschoven naar 2022. Het project "Randen van de Nacht werd verschoven naar 2021



2021


​Doulce Memoire zong op 2 en 3 oktober ‘Randen van de nacht’.
Op het programma ‘Randen van de nacht’ stonden een tiental welluidende werken van hedendaagse componisten uit onder andere de Baltische Staten, de Verenigde Staten en Engeland.

De a capella composities hebben een meditatief karakter en bezingen de avond, de nacht, de sterren, het donker en het licht. Sommige liederen hebben een thema buiten de letterlijke nacht, bijvoorbeeld Lux Æterna van Edward Elgar en Après un Rêve van Gabriel Fauré. Laat u meeslepen naar het schemergebied tussen sluimer en slaap door Eric Whitacre’s Sleep en maak mee hoe in Fairy’s Lullaby van Pärt Uusberg salamanders en slangen fluisterend verjaagd worden opdat de nachtegaal de feeënkoningin in slaap kan zingen. Het concert eindigt met het magistrale Nunc Dimittis van Arvo Pärt. Een sfeervol concert over de overgang van dag naar nacht.

Share by: